08.07.2016 09:32

Duitse voetbalbond houdt vertrouwen in Löw

Ondanks de uitschakeling in de halve finale van het Europees kampioenschap hoeft bondscoach Joachim Löw niet te vrezen voor zijn baan. Bondsvoorzitter Reinhard Grindel heeft vertrouwen in de huidige eindverantwoordelijke.

Duitsland verloor donderdagavond met 2-0 van gastland Frankrijk, waardoor het land geen kans heeft om zowel de wereldkampioen als Europees kampioen te zijn. Twee jaar geleden wonnen de Duitsers het Wereldkampioenschap in Brazilië door Argentinië te verslaan in de verlenging. Duitsland wil Löw graag een kans geven om de wereldtitel te verdedigen.

"We gaan zeker praten", stelt Grindel na de verloren wedstrijd tegen Frankrijk. "Maar ik denk dat hij eerst wat rust aan zijn hoofd wil hebben. Hij is de bondscoach van de wereldkampioen en zal met zekerheid de titel graag willen verdedigen. Ik kijk ernaar uit met samen op die weg verder te gaan." Löw beschikt momenteel over een contract tot medio 2018 bij de Duitse voetbalbond.

Duitsland begint in september aan de kwalificaties voor het WK in Rusland, in groep C is de kampioen gekoppeld aan Azerbeidzjan, Noord-Ierland, Noorwegen, San Marino en Tsjechië.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner