24.07.2016 11:15

Vlaar kijkt vooruit: "Van waarde zijn in Oranje"

Al vroeg in de oefeninterland tussen Nederland en Mexico moet centrale verdediger Ron Vlaar het veld met een blessure verlaten. (12-11-2014)
Al vroeg in de oefeninterland tussen Nederland en Mexico moet centrale verdediger Ron Vlaar het veld met een blessure verlaten. (12-11-2014)

Na een zware knieblessure maakte Ron Vlaar in de Eredivisie een succesvolle rentree mee. Het leverde hem een plek bij het Nederlands elftal op, maar tot speelminuten kwam Vlaar nog niet. Teleurstellend, vindt de mandekker.

Vlaar kende in het shirt van Oranje een meer dan prima WK in Brazilië, maar daarna sloeg het noodlot toe. Een zware knieblessure, waarbij een operatie noodzakelijk bleek, zette Vlaar lang buitenspel. Eind vorig jaar keerde hij terug bij AZ, waarna hij met zijn ervaring de Alkmaarders richting Europees voetbal loodste. Zijn succesvolle rentree werd beloond met een plek bij de selectie van Oranje voor drie oefeninterlands, maar Vlaar maakte geen minuten.

"Het is natuurlijk heel teleurstellend dat ik daar niet in actie heb mogen komen", kijkt Vlaar met AZFanpage naar de wedstrijden tegen Ierland, Polen en Oostenrijk. "Maar het is geweest, ligt achter me. In september staan de volgende interlands op het programma. Dan zullen we wel zien wat de bondscoach met me van plan is. Daarover heb ik het nog niet met hem gehad." Wel heeft Vlaar na de interlands voor het EK in Frankrijk gepraat met bondscoach Danny Blind.

"Ik heb aangegeven dat ik teleurgesteld was over het feit dat ik niet speelde. Maar verder heb ik gewoon keihard getraind en gedaan wat van me gevraagd werd. Uiteindelijk maakt de trainer keuzes, en die heb ik te respecteren. Ik accepteer ze ook, maar ik zal me er nooit bij neerleggen." Voor Vlaar gaat het vizier nu eerst op de Europese wedstrijden met AZ, maar de kwalificaties voor het WK in Rusland beginnen ook snel genoeg. "Natuurlijk zit dat in mijn hoofd. We gaan een hele moeilijke kwalificatiereeks tegemoet. Als ik in goede doen en fit ben, weet ik dat van waarde kan zijn voor het elftal."

Oranje begint de kwalificatie voor het WK op 6 september, tegen Zweden. Daarnaast moet het Nederlands elftal afrekenen met Frankrijk, Wit-Rusland, Bulgarije en Luxemburg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner