04.08.2016 14:40

Martínez: "WK winnen? Eerst kwalificeren"

Roberto Martinez is officieel gepresenteerd als bondscoach van het Belgisch elftal. De Spanjaard wil van België één van de beste ploegen ter wereld maken. "Dit is een ongelooflijke uitdaging", liet de trainer weten.

"Ik beschouw deze baan als die van een clubcoach en hou me 24 uur per dag met de ploeg bezig", vertelde de ambitieuze 43-jarige trainer. Martínez wil de jacht op prijzen openen, maar weet dat het nog een lange weg is. "Of het realistisch is om het EK of het WK te winnen? We moeten er in ieder geval voor vechten. Maar eerst richten we ons op de kwalificatie. België heeft talent, maar een winnende ploeg bestaat niet alleen uit talent."

Volgens Martínez moeten de Rode Duivels meer vechtlust tonen als ze daadwerkelijk een EK of WK willen winnen. "België is een van de beste teams ter wereld, maar dat maakt nog geen winnend team. Op het EK was er te veel respect voor andere ploegen. Ik wil zo snel mogelijk balbezit krijgen en sta voor aanvallend voetbal."

Technisch directeur Chris van Puyvelde lichtte toe waarom de keuze uiteindelijk viel op Martínez: "Martínez heeft zeven jaar ervaring in de Premier League. Wie kan dat zeggen? Toen ik rondbelde over Martinez hoorde ik alleen maar hetzelfde: hij is een harde werker."

Op 1 september zal Martínez voor het eerst op de bank zitten als Spanje op bezoek komt. Op 6 september volgt de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK 2018, uit tegen Cyprus.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner