13.08.2016 11:06

Bauza heeft geen plek voor Higuaín in selectie

De Argentijnse fans zaten lang in spanning over de terugkeer van Lionel Messi, maar de aanvaller is nu toch definitief opgenomen in de selectie van Albicelestes. De grote afwezige is Juventus-aanvaller Gonzalo Higuaín.

Messi liet vrijdag al weten zich weer beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg. Bondscoach Edgardo Bauza deed een bezoek aan Barcelona om Messi weer over te halen en was succesvol in die poging. Javier Mascherano en Sergio Agüero zijn ook van de partij, ondanks geluiden dat ook zij zouden afzwaaien als international. Higuaín liet in zijn eerste weken bij Juventus zien niet volledig fit te zijn. Mogelijk is dat de reden voor Bauza om hem niet op te roepen.

Argentinië is volop in de strijd voor een ticket voor het Wereldkampioenschap 2018 in Rusland. De Argentijnen moeten dan nog wel aan de bak, want na zes wedstrijden staat de ploeg op een derde plaats in de poule. Die plek geef recht op plaatsing voor het WK, maar landen als Chili, Colombia en Brazilië hijgen in de nek. Op 29 augustus wacht een thuiswedstrijd tegen Uruguay en een week later spelen de Argentijnen een uitwedstrijd tegen Venezuela.

De 27-koppige selectie van Argentinië:

Doel: Sergio Romero (Manchester United), Mariano Andújar (Estudiantes de la Plata), Nahuel Guzmán (Tigres).

Verdediging: Facundo Roncaglia (Celta de Vigo), Mateo Musacchio (Villarreal), Ramiro Funes Mori (Everton), Emmanuel Mas (San Lorenzo), Marcos Rojo (Manchester United), Martín Demichelis (Espanyol), Pablo Zabaleta (Manchester City), Gabriel Mercado (Sevilla), Nicolás Otamendi (Manchester City).

Middenveld: Matías Kranevitter (Sevilla), Javier Mascherano (Barcelona), Lucas Biglia (Lazio), Augusto Fernández (Atlético Madrid), Éver Banega (Internazionale), Javier Pastore (Paris Saint-Germain), Érik Lamela (Tottenham Hotspur), Nicolás Gaitán (Atlático Madrid), Angel Di María (Paris Saint-Germain).

Aanval: Lionel Messi (Barcelona), Ángel Correa (Atlético Madrid), Lucas Pratto (Atlético Mineiro), Sergio Agüero (Manchester City), Paulo Dybala (Juventus), Lucas Alario (River).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner