15.08.2016 21:25

Löw lovend over Podolski: "Een voorbeeld"

Lukas Podolski beëindigde maandag na twaalf jaar zijn interlandcarrière. De aanvaller van Galatasaray liet weten niet meer uit te willen komen voor het Duitse nationale elftal. Bondscoach Joachim Löw laat weten Podolski te zullen missen.

Podolski kwam op het EK in Frankrijk tot slechts twintig minuten voor Die Mannschaft, maar Löw was desondanks zeer te spreken over zijn inzet en zijn rol in het team. "Net als Bastian Schweinsteiger (die recent ook bekendmaakte te stoppen als international, red.) was Lukas een belangrijke man voor mij. We konden altijd op hem rekenen en hij is een voorbeeld als het aankomt op professionaliteit en instelling. Lukas offerde altijd alles op om succesvol te zijn met het team, ook zichzelf", laat Löw vol lof weten in de Duitse media.

"Hij had lange tijd een vaste plaats in het elftal en gaf altijd alles. De 48 doelpunten in 129 wedstrijden spreken voor zich en zeggen alles over zijn voetbalkwaliteiten. We zijn samen wereldkampioen geworden in Brazilië en ik heb als trainer een hele lange weg met hem afgelegd. We hebben samen veel plezier en succes gehad en Poldi nam altijd de verantwoordelijkheid als het niet goed ging", zegt Löw goedkeurend. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner