26.08.2016 12:25

Hendrix bij Oranje, geen Huntelaar en Depay

Jorrit Hendrix staat in de basisopstelling van Jong Oranje in de kwalificatiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Cyprus. (04-09-2015)
Jorrit Hendrix staat in de basisopstelling van Jong Oranje in de kwalificatiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Cyprus. (04-09-2015)

Danny Blind heeft zijn selectie voor het Nederlands elftal bekend gemaakt. De keuzeheer heeft een plaats voor Jorrit Hendrix in de selectie. De middenvelder van PSV kan tegen Zweden, voor de kwalificatie van het Wereldkampioenschap, of Griekenland (vriendschappelijk) zijn debuut maken voor Oranje.

Naast het oproepen van Hendrix is ook de rentree van Maarten Stekelenburg opvallend. De 54-voudig international was lange tijd de eerste doelman van Oranje, maar speelde in oktober van 2012 zijn laatste interland. In het 1-4 gewonnen duel tegen Roemenië, voor de WK-kwalificatie, was hij basisspeler. De 33-jarige doelman startte dit seizoen uitstekend met een onder meer een puik optreden tegen Tottenham (1-1).

Wie niet tot de selectie behoort, is Klaas-Jan Huntelaar. Tijdens de oefenwedstrijden tegen Ierland, Polen en Oostenrijk van afgelopen zomer, werd Huntelaar ook niet opgeroepen voor Oranje. Memphis Depay, die op een dood spoor zit bij Manchester United, hoort ook niet tot de selectie van Blind.

De volledige selectie:

Doelmannen: Jasper Cillessen (FC Barcelona) Jeroen Zoet (PSV), Maarten Stekelenburg (Everton)

Verdedigers: Patrick van Aanholt (Sunderland), Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (VfL Wolfsburg), Virgil van Dijk (Southampton), Kenny Tete (Ajax), Joël Veltman (Ajax), Ron Vlaar (AZ), Jetro Willems (PSV)

Middenvelders: Riechedly Bazoer (Ajax), Jorrit Hendrix (PSV), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (AS Roma), Georginio Wijnaldum (Liverpool), Davy Klaassen (Ajax), Davy Pröpper (PSV)

Aanvallers: Steven Berghuis (Feyenoord), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Vincent Janssen (Tottenham Hotspur), Luuk de Jong (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou)

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner