01.09.2016 19:43

Blind posteert Zoet onder de lat tegen Grieken

PSV-doelman Jeroen Zoet staart in de verte tijdens het competitieduel PSV - Excelsior. (17-10-2015)
PSV-doelman Jeroen Zoet staart in de verte tijdens het competitieduel PSV - Excelsior. (17-10-2015)

Bondscoach Danny Blind heeft een basisplaats ingeruimd voor Jeroen Zoet. De doelman van PSV krijgt daarmee de voorkeur ten opzichte van Jasper Cillessen, die voorheen eerste doelman was van Oranje.

Aangezien Blind de wedstrijd tegen Griekenland als een serieuze test beschouwt, lijkt de keeper ook zeker van zijn plaats tegen Zweden voor de kwalificatie voor het Wereldkampioenschap. Vincent Janssen is de aanvalsleider van het Nederlands elftal tegen Griekenland. De spits van Tottenham Hotspur krijgt daarmee de voorkeur van Blind ten opzichte van de andere centrum spitsen in de selectie. Dat zijn PSV'er Luuk de Jong en Bas Dost van Sporting CP.

Janssen wordt geflankeerd door de vleugelaanvallers Steven Berghuis en Quincy Promes. Vooral voor Berghuis is dat een mooi moment. De vleugelspeler van Feyenoord mocht zich eind mei en begin juni van dit jaar voor het eerst melden bij Oranje en maakte daar een sterke indruk op Blind. Berghuis wilde in beeld blijven bij de keuzeheer en verliet daarom het Engelse Watford voor een jaar op huurbasis voor Feyenoord. In Rotterdam zal hij meer speelminuten krijgen.

Op het middenveld heeft Blind gekozen voor Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum en Wesley Sneijder. Laatstgenoemde speler draagt ook de aanvoerdersband. Het centrale duo achterin bestaat uit Daley Blind en Jeffrey Bruma. Op rechts heeft Blind de keuzeheer van Oranje gekozen voor Joël Veltman, terwijl Jetro Willems de linksback positie mag innemen.

Bij Griekenland heeft de Duitse bondscoach Michael Skibbe gekozen voor Konstantinos Mitroglu als spits van zijn ploeg. Doelman van Udinese Calcio, Orestis Karnezis staat onder de lat. Kostas Manolas en Vasilios Torosidis zijn door Skibbe opgesteld als verdedigers. Laatstgenoemde is tevens de aanvoerder.

De wedstrijd is vanaf 20.45 uur LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner