02.09.2016 09:00

Blind: "Grieken amper voor de goal geweest"

Danny Blind kijkt hoe zijn spelers de warming-up afwerken voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Griekenland. (01-09-2016)
Danny Blind kijkt hoe zijn spelers de warming-up afwerken voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Griekenland. (01-09-2016)

Danny Blind baalde als een stekker na afloop van het verloren duel met de Grieken. In het Philips Stadion ging Oranje met 1-2 onderuit tegen de Europees kampioen van 2004. Een pijnlijk en onnodig verlies volgens de bondscoach.

"De Grieken zijn amper voor de goal geweest. Ik kan me drie momenten herinneren waarvan er dan twee een goal opleverden", analyseerde Blind in gesprek met SBS6. "Het geluk was er ook niet. De tweede bal was vaak voor de Grieken. Ballen die Grieken lukraak wegschoten die dan goed vielen. Het heeft ook niet alleen met geluk te maken, maar ook met onszelf."

De keuzeheer kreeg de zoveelste klap om zijn oren deze week. "Het is me het weekje wel, ja", vervolgt Blind. De oefenmeester doelt op het nieuws rondom Dick Advocaat, Ruud Gullit, Marco van Basten, Hans Jorritsma en Bert van Oostveen. "Maar het ging en gaat om Zweden uit. De focus en het doel blijft hetzelfde. We hebben even nodig om de focus weer op Zweden te krijgen."

Toch zag Blind niet alleen maar negatieve punten. "De eerste fase was redelijk goed. We kwamen wat gelukkig op voorsprong, maar gaven daarna een goal makkelijk weg. We gaan de wedstrijd terugkijken en morgen bespreken. Als de jongens zaterdag binnenkomen, dan moeten de hoofden vrij zijn voor de wedstrijd tegen Zweden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner