02.09.2016 14:28

Bruma schuldbewust: "Zag er niet goed uit"

Jeffrey Bruma speelde voor de zomer nog uitstekend in de oefenduels van Oranje, maar ging donderdagavond opzichtig in de fout. De verdediger van VfL Wolfsburg leidde daarmee de oefennederlaag tegen Griekenland in (1-2).

"Een vervelende situatie", zei de verdediger over zijn fout bij de beslissende goal van de Grieken. Bruma was schuldbewust na afloop van de teleurstellend verloren oefenwedstrijd. "Ik neem de bal verkeerd aan, we krijgen een counter om de oren en de bal vliegt erin. Daar zag ik er niet goed uit." Ook bij het eerste doelpunt ging de defensie van het Nederlands elftal niet vrijuit. Daley Blind trok weg uit het centrum, waardoor Bruma tegenover twee Griekse aanvallers kwam te staan. Konstantinos Mitroglou kopte eenvoudig de gelijkmaker binnen.

"We komen goed op 1-0, maar moeten het daarna niet meer weggeven", aldus de twintigvoudig international van Oranje tegenover FOX Sports. Bruma beseft dat het komende week beter moet. "In de tweede helft had ik niet meer idee dat we het konden kantelen. Dit is een slechte generale, maar tegen Zweden moeten winnen en dat gaan we ook doen. Dat dacht ik ook over het duel met Griekenland, ja, maar dat moet altijd de motivatie zijn." De WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Zweden wordt aanstaande dinsdag gespeeld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner