04.09.2016 15:14

Martínez: "Ambitie hebben om WK te winnen"

Roberto Martínez kende geen goed debuut als bondscoach van België. De Rode Duivels verloren donderdag een oefeninterland tegen Spanje kansloos met 2-0, maar volgens de keuzeheer heeft zijn selectie veel potentie.

Martínez werd onlangs aangesteld als opvolger van de vertrokken Marc Wilmots, die na het teleurstellend verlopen EK in Frankrijk het veld moest ruimen. De Spaanse bondscoach is vol ambitie. "We moeten de ambitie hebben om het WK te winnen. We leggen een reis af tussen waar we nu zijn en waar we naartoe willen. Na de wedstrijd tegen Spanje hebben we wel geleerd dat we misschien wat verder van onze bestemming zitten dan we gedacht hadden", vertelt Martínez tegen Sporza.

De Spaanse keuzeheer erkent dat er de komende tijd nog veel valt te verbeteren. "Dat is bij sommige andere landen net zo. Ik ben ervan overtuigd dat de juiste ingrediënten aanwezig zijn, maar dat we er nog niet zijn, daar was de wedstrijd tegen Spanje het bewijs van", aldus Martínez. "We mikken op perfectie over twintig maanden. Intussen hoef je niet perfect te zijn om wedstrijden te winnen. De kwalificatie is een leerproces en we moeten een manier vinden om positieve resultaten te behalen. Maar mogelijk zullen we het eindproduct pas over twintig maanden zien."

België neemt het in de kwalificatie voor het WK in Rusland op tegen Cyprus, Bosnië-Herzegovina, Griekenland, Estland en Gibraltar.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner