07.09.2016 09:53

Martínez: "Moesten reageren na vorige week"

België is de WK-kwalificatiereeks goed begonnen met een 3-0 zege op Cyprus. Na afloop overheerste vooral tevredenheid bij de Rode Duivels. Verdediger Jan Vertonghen en bondscoach Roberto Martínez waren blij met de ruime overwinning op 'een lastige tegenstander'.

België was oppermachtig tegen Cyprus en Romelu Lukaku was de grote man met twee treffers. De spits van Everton trof al na een klein kwartier spelen doel. Na rust was Lukaku opnieuw trefzeker en zorgde Yannick Ferreira-Carrasco voor het slotakkoord. "We begonnen scherp en wilden meteen het tempo bepalen", analyseert een tevreden Vertonghen tegenover Het Nieuwsblad.

"Na de openingsgoal zijn we te veel teruggezakt en waren we wat te slordig. De laatste pass kwam er niet altijd uit en we misten nog een penalty, maar goed. Dit Cyprus heeft best goede voetballers en is een erg lastige tegenstander. Met allemaal gelijkwaardige tegenstanders in onze poule, denk ik niet dat hier veel teams komen winnen. We hebben een goede prestatie afgeleverd, op een slecht veld en tegen een lastige tegenstander."

Bondscoach Roberto Martínez debuteerde met een kansloze nederlaag tegen Spanje (0-2), maar boekte tegen Cyprus zijn eerste zege als keuzeheer van de Rode Duivels. "We moesten reageren na vorige week", zegt Martínez. De Spaanse oefenmeester kon zijn ploeg alleen verwijten dat er niet meer doelpunten werden gemaakt, maar was verder uiterst tevreden. "We pakken hier drie punten in moeilijke omstandigheden, maar nog belangrijker: we slikten geen goal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner