07.09.2016 10:07

Janssen: "Wij waren echt drie klassen beter"

Vincent Janssen gaat over het been van verdediger Mikael Lustig tijdens Zweden-Nederland (1-1). (06-09-2016)
Vincent Janssen gaat over het been van verdediger Mikael Lustig tijdens Zweden-Nederland (1-1). (06-09-2016)

Vincent Janssen was na afloop van het WK-kwalificatieduel tussen Zweden en Nederland (1-1) niet tevreden. De aanvaller vond dat zijn ploeg recht had op meer dan één punt. Janssen: "Dit was Nederlands elftal-waardig."

Oranje deed zichzelf tegen Zweden ernstig tekort met een gelijkspel. De ploeg van bondscoach Danny Blind verzuimde meerdere keren om te scoren en kreeg vervolgens zelf het deksel op de neus. "Iedereen baalt, we hadden de beste kansen", verzuchtte Janssen tegenover de NOS. "We moesten op 1-0 komen, maar die maakten zij. Dan scoor je zelf nog de 2-1, maar die wordt onnodig afgekeurd wat mij betreft. Dat is extra zuur. Dan gaat iedereen met de koppen naar beneden naar de kleedkamer. Aan de andere kant kunnen we tevreden zijn over hoe we gespeeld hebben."

Vlak voor rust ging Kevin Strootman gigantisch in de fout. Marcus Berg wist de middenvelder de bal te ontfutselen en schoot prachtig raak. Ook na de treffer behield Janssen het vertrouwen in een goede afloop. "Ik had het geloof wel. Wij waren drie klassen beter", aldus de spits, die niet nauwkeurig was in de afronding tegen Zweden. "Alles recht op de keeper? We kunnen allemaal scoren, dat is het probleem niet, alleen vandaag lukte het niet. Als je kijkt hoe we gespeeld hebben, is dit de manier hoe we willen spelen. Dit was Nederlands elftal-waardig."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner