07.09.2016 10:53

Klaassen baalt: "Die kans moest er gewoon in"

Davy Klaassen (r.) wint tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Zweden en Nederland een kopduel van Victor Lindelöf. (06-09-2016)
Davy Klaassen (r.) wint tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Zweden en Nederland een kopduel van Victor Lindelöf. (06-09-2016)

Davy Klaassen baalde na afloop van het WK-kwalificatieduel Zweden-Nederland (1-1) vooral van zichzelf. De middenvelder van Ajax kreeg vele kansen, maar kreeg de bal telkens niet langs doelman Robin Olsen.

Klaassen was na afloop van de wedstrijd in Zweden dan ook behoorlijk kritisch op zichzelf. "Als je die vele kansen mist, ben je niet trots", verzuchtte hij in gesprek met de NOS. "Die tweede kans (kopbal uit voorzet van Daryl Janmaat, red.) moest er gewoon in. Het is een dubbel gevoel wat na dit resultaat overheerst. Als we morgen terugkijken, kunnen we concluderen dat we goed hebben gespeeld, maar nu overheerst de teleurstelling."

De 23-jarige middenvelder sprak ook over de dubieuze beslissing van de Italiaanse arbiter Daniele Orsato. In de absolute slotfase werd een doelpunt van Bas Dost afgekeurd door de scheidsrechter. "Volgens mij hield Bas zijn arm erbij, maar maakte hij geen duwfout", stelt Klaassen. "Hij is boos dat de goal werd afgekeurd, want hij had niet het gevoel dat hij een overtreding had gemaakt. Vandaag hadden we dus gedeeltelijk pech. In vorige wedstrijden speelden we wel eens niet goed, maar vandaag wel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner