07.09.2016 16:52

Van Breukelen geeft eigen fouten toe

Hans van Breukelen neemt zichzelf twee zaken kwalijk in de mislukte onderhandelingen met Ruud Gullit voor de functie van tweede assistent van bondscoach Danny Blind.

De nationale voetbalbond wilde het vertrek van Van Basten pas na het belangrijke duel van Oranje van afgelopen woensdag met Zweden aankondigingen. Van Breukelen wilde daarom niet met Ruud Gullit delen dat de rechterhand van Danny Blind naar de FIFA zou vertrekken. De oud-doelman wist niet dat Gullit wel was ingelicht door Van Basten. Gullit, die in beeld was om de vertrokken Dick Advocaat op te volgen, verslijt Van Breukelen sindsdien voor 'onbetrouwbaar'.

"Ik had Marco van Basten moeten bellen om te vragen of ik het ook aan Ruud kon vertellen. Daarna had ik ook alles op de persconferentie moeten zeggen", erkent de technisch directeur van de KNVB. "Ik heb er wel een slapeloze nacht aan overgehouden. Ik had die twee zaken liever anders gedaan. Het is niet leuk als je voor onbetrouwbaar wordt weggezet. Ik heb Ruud ook proberen te bellen om uit te leggen waarom het zo is gelopen. Maar hij neemt niet op. Dan houdt het voor mij ook op."

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner