22.09.2016 19:10

Oranje zoekt twee assistenten: "Komen we uit"

Nu duidelijk is geworden dat Marco van Basten per 1 oktober als assistent-bondscoach vertrekt bij Oranje, zit het Nederlandse elftal zonder assistenten als het verder gaat in de kwalificaties voor het WK. Directeur Hans van Breukelen heeft vertrouwen in een goede afloop.

"We zijn nu bezig met twee vacatures voor assistent-bondscoach in te vullen. Daar komen we wel uit", is de oud-doelman zelfverzekerd. Van Basten gaat aan de slag bij de FIFA, terwijl eerder Dick Advocaat koos voor een avontuur in Turkije. Het Nederlands elftal gaat in oktober verder met de kwalificaties voor het WK in 2018, daarvoor hoopt de KNVB om een nieuwe rechterhand te vinden voor Danny Blind.

Van Breukelen koestert geen wrok jegens Van Basten. "Het hart van Marco was al bij de FIFA. Begrijpelijk. Laten we het feit koesteren dat een Nederlandse ex-topspeler in de top van de FIFA de belangen van het voetbal verdedigt. Ik hoop dat hij de campus van de KNVB weet te vinden als hij straks een plaats zoekt om wat te experimenteren." Het is nog niet bekend op wie de KNVB de pijlen heeft gericht als nieuwe assistent, de naam van Denny Landzaat wordt regelmatig genoemd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner