04.10.2016 22:23

Martínez gaat dingen proberen bij België

Roberto Martínez wil de komende jaren hoge ogen gooien met het nationale team van België. De Spanjaard zal de komende tijd op zoek moeten gaan naar de tactiek die het beste past bij de Rode Duivels. Dat hij ten opzichte van het duel met Cyprus (0-3 winst) wat gaat veranderen, is in ieder geval duidelijk.

De Belgen nemen het vrijdag op tegen Bosnië-Herzegovina. Een aantal dagen later volgt een wedstrijd tegen voetbaldwerg Gibraltar. "Ik weet hoe we gaan spelen, maar ik vertel het jullie niet", zegt Martínez dinsdag op de persconferentie. "Ik wil enkele dingen behouden van de wedstrijd tegen Cyprus en andere zaken uitproberen. Maar ik heb wel al een tactiek in mijn hoofd."

De bondscoach van België kan in ieder geval niet beschikken over sterkhouders als Vincent Kompany en Kevin De Bruyne, die geblesseerd zijn. Wie er wel spelen, is nog onbekend. "Ik bekeek eerst hoe de spelers vandaag op training met elkaar omgingen, voor ik besloot welk systeem ik wil spelen. Ik weet het dus, maar vertel het jullie niet. En als ik het iemand zeg, zal ik die moeten vermoorden", besluit Martínez met een knipoog.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner