07.10.2016 11:00

De Mos pleit voor afscheid Robben bij Oranje

Aad de Mos denkt dat het beter is om met het Nederlands elftal afscheid te nemen van Arjen Robben. In de ogen van de voormalig trainer kan je geen plannen maken met de vleugelspeler. De speler van Bayern München kampt op dit moment met een ribblessure.

"Nu heeft hij last van zijn ribben en zo is het altijd wat", begint De Mos zijn relaas tegenover Het Laatste Nieuws. "Een week lang hing iedereen aan de lippen van Danny Blind, hopend op goed nieuws omtrent Robben. Al meer dan een jaar heeft hij geen interland gespeeld en toch blijven we met z'n allen rekenen op de man van glas. Daarom zeg ik: neem er nu afscheid van."

"Robben domineerde de voorbereiding op deze belangrijke interlands en zoiets is niet goed voor een spelersgroep. Dat werkt zelfs contraproductief. Die jongens krijgen het gevoel dat ze het enkel kunnen redden met Robben en dat is natuurlijk niet het geval. Wesley Sneijder is op dit moment nog wel belangrijk, maar ook hij loopt op zijn laatste benen. Blind moet nu doorselecteren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner