08.10.2016 10:16

Lukaku geniet van zijn tijd met trainer Henry

Thierry Henry maakte deze zomer de verrassende keuze voor het trainerschap bij de nationale ploeg van België. De oud-speler van Arsenal werd assistent bij de Rode Duivels, maar daar heeft Romelu Lukaku absoluut geen problemen mee.

"Ik denk dat hij me erg veel leert, Henry is erg direct tegenover me", aldus een gelukkige Lukaku. De spits van Everton scoorde vrijdag de vierde treffer van de Belgen tegen Bosnië-Herzegovina, waardoor het land met de volle buit, zeven doelpunten voor en nul tegen een goede indruk maakt in de kwalificatiereeks voor het Wereldkampioenschap in Rusland.

Sinds de komst van Henry is Lukaku veel aan het leren. "Ik weet wat ik goed kan, maar als ik iets verkeerd doe, vertelt hij me dit meteen. Ik ben erg blij met zijn hulp hier. Ik denk dat hij alle aanvallers helpt. Hij heeft in zijn carrière alles gewonnen wat er te winnen valt, dus als hij praat luister je", is Lukaku duidelijk tegenover Belgische media. Henry kwam deze zomer met Roberto Martínez mee, die Marc Wilmots opvolgde.

België moet via een relatief makkelijk groep het WK in 2018 bereiken. Het land kent in Griekenland de grootste concurrent, daarnaast speelt het tegen Bosnië-Herzegovina, Estland, Cyprus en Gibraltar.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner