08.10.2016 15:09

Karsdorp blij met eerste minuten in Oranje

Rick Karsdorp (l.) speelt de bal door de benen van de Wit-Rus Mikhail Gordeychuk (r.) tijdens zijn debuut voor het Nederlands elftal. (07-10-2016)
Rick Karsdorp (l.) speelt de bal door de benen van de Wit-Rus Mikhail Gordeychuk (r.) tijdens zijn debuut voor het Nederlands elftal. (07-10-2016)

Rick Karsdorp kijkt tevreden terug op zijn debuut bij het Nederlands elftal. De rechtsback van Feyenoord maakte een goede indruk tegen Wit-Rusland (4-1), maar beseft zelf nog niet helemaal dat hij voor het eerst mee heeft gespeeld met Oranje.

Na afloop werd Karsdorp gevraagd of hij kippenvel had tijdens zijn debuut in De Kuip als international. Maar volgens de vleugelverdediger van Feyenoord viel dat wel mee. "Eigenlijk zijn er vrijwel geen kippenvel-momenten geweest", aldus Karsdorp in gesprek met FOX Sports. "Ik speel normaal mijn wedstrijden bij Feyenoord en dan heb ik het eigenlijk ook niet, dus waarom zou ik het bij Oranje wel hebben?"

"Tuurlijk stond er nu een ander soort druk op dit duel dan anders, maar ik moest me volledig focussen waardoor ik geen tijd had om echt stil te staan bij het feit dat ik debuteerde", vervolgt de 21-jarige Karsdorp, die met een goed gevoel terugkijkt op zijn eerste minuten in het Nederlands elftal. "De eerste helft ging het heel lekker, ik kwam er vaak overheen op de rechterflank."

Bondscoach Danny Blind instrueerde Karsdorp vooraf vooral defensief niet voorzichtig te spelen. "Ik kreeg van tevoren van de bondscoach te horen dat ik aanvallend veel op moest komen omdat Wit-Rusland vooral veel in de as van het veld aanwezig was. Daardoor moest ik er aan de rechterflank vaak overheen komen en dat lukte vooral in de eerste helft vrij aardig. Ik wist al vrij vroeg dat ik ging spelen, waardoor ik me goed heb kunnen voorbereiden op mijn debuut."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner