08.10.2016 16:10

Bruma: "Of we een kans maken? Zeker weten!"

Jeffrey Bruma dribbelt met de bal naar voren tijdens Nederland-Wit Rusland. Oranje wint het duel met ruime cijfers: 4-1. (07-10-2016)
Jeffrey Bruma dribbelt met de bal naar voren tijdens Nederland-Wit Rusland. Oranje wint het duel met ruime cijfers: 4-1. (07-10-2016)

Jeffrey Bruma was vrijdagavond blij met de ruime zege van het Nederlands elftal op Wit-Rusland (4-1). De verdediger van VfL Wolfsburg hoopt in het volgende WK-kwalificatieduel, tegen EK-finalist Frankrijk, op een stunt.

"We hadden één doel en dat was winnen. Als je dat dan met 4-1 doet, is dat supergoed. Net als bij iedere wedstrijd zijn er natuurlijk wel verbeterpunten, maar de winst was nu het belangrijkste", vertelde Bruma in gesprek met RTV Rijnmond. Bruma, geboren in Rotterdam, vond het leuk om weer eens een interland in De Kuip te mogen spelen. "Ja, de ambiance was goed. En het is altijd leuk om hier te spelen."

Het Nederlands elftal was in de eerste helft heer en meester tegen de Wit-Russen, maar vlak voor de rust kreeg de uitploeg meer vat op het duel. Dat was ook na de pauze het geval en het duurde dan ook niet lang voordat Wit-Rusland de aansluitingstreffer op het scorebord zette. "Ja, die voelde ik aankomen. We gaven teveel ruimte weg in de laatste linie", stelt Bruma. "Dat is jammer, maar gelukkig liepen we vervolgens uit naar 3-1 en 4-1. Toch moeten we uit die fase wel lering trekken."

Maandag staat alweer het volgende WK-kwalificatieduel op het programma. Dan ontmoet Oranje in de Amsterdam ArenA EK-finalist Frankrijk. Bruma gelooft wel in een stunt tegen Les Bleus. "Of we een kans maken? Zeker weten", aldus de 22-voudig international. "Natuurlijk is het een zeer sterke ploeg waar we ons tegen moeten wapenen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner