09.10.2016 10:05

Stekelenburg: "Heb hier keihard voor gewerkt"

Maarten Stekelenburg is bij de les tijdens het WK-kwalificatieduel tussen Nederland en Wit Rusland (4-1). De doelman mag weer eens in de basis beginnen bij Oranje. (07-10-2016)
Maarten Stekelenburg is bij de les tijdens het WK-kwalificatieduel tussen Nederland en Wit Rusland (4-1). De doelman mag weer eens in de basis beginnen bij Oranje. (07-10-2016)

Maarten Stekelenburg stond vrijdagavond voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis bij Oranje. Bondscoach Danny Blind passeerde Jeroen Zoet voor de doelman van Everton FC. Stekelenburg kon zijn geluk niet op na zijn rentree en de 4-1 zege op Wit-Rusland.

"Ja, dit voelt als een overwinning op mezelf. Daar ben ik heel eerlijk in", vertelde Stekelenburg aan De Telegraaf. "Ik heb hier keihard voor gewerkt. Het is altijd mijn doel geweest om terug te keren op het hoogste niveau. En dus bij het Nederlands elftal. Ik ben blij dat ik bij Everton weer wekelijks speel, daardoor zat ik er snel weer bij. Ik ben er trots op en heb niet de intentie om er voorlopig af te gaan. Het voelde wel weer als vanouds, zeker door de 4-1 overwinning…"

Stekelenburg kwam voor het laatst in actie voor Oranje op 16 oktober 2012. Toen werd er met 1-4 gewonnen van Roemenië. Net als in die wedstrijd hield Stekelenburg ook vrijdag zijn doel niet helemaal schoon. "Ik baal van die tegengoal vlak na rust, maar dat was wel een verdiende treffer voor hen", aldus de inmiddels 55-voudig international.

"Het laatste kwartier van de eerste helft en het begin van de tweede werden de ruimtes te groot, waren we slordiger. Dat kunnen we ons niet permitteren. We hadden geluk dat ze hem voor de rust niet maakten. Ik denk dat we blij mogen zijn dat die 3-1 (Davy Klaassen, red.) snel viel. Toen kregen we het vertrouwen van het eerste half uur weer terug", concludeert Stekelenburg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner