09.10.2016 11:15

De Haan adviseert: "Hij is zó goed aan de bal"

Foppe de Haan adviseert bondscoach Danny Blind om geen wijzigingen aan te brengen in de opstelling van Oranje. Vrijdagavond werd Wit-Rusland met 4-1 verslagen. De Haan ziet daarom geen reden om te sleutelen aan het basiselftal.

"Ik zou het gewoon laten staan. Zoals het nu staat, is het redelijk stabiel", vertelde De Haan zondagochtend bij De Tafel van Kees. Blind kan sowieso niet beschikken over Wesley Sneijder, die met hamstringklachten afhaakte in het duel met Wit-Rusland. Volgens De Haan is Davy Pröpper de aangewezen man om Sneijder te vervangen.

"Pröpper en Strootman moeten heel goed voor de verdediging blijven staan", vindt de oud-trainer van sc Heerenveen en bondscoach van Jong Oranje. De Haan is duidelijk fan van de aanvallende middenvelder van PSV. "Die twee middenvelders zijn heel belangrijk voor Oranje. Pröpper is zó goed aan de bal. Laat Davy Klaassen als aanvallende middenvelder maar zwerven."

Mochten er nog twijfels bestaan over de inzetbaarheid van Sneijder, dan nam presentator Kees Jansma die definitief weg. "Ik heb hem vanmorgen nog even aan de lijn gehad en toen zei hij dat het er moeilijk uitziet. Oftewel: dat gaat helemaal niets worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner