09.10.2016 11:59

Tahamata: "Oranje te afhankelijk van Robben"

Simon Tahamata maakt zich ernstig zorgen over de sportieve toekomst van het Nederlandse voetbal. Volgens de jeugdtrainer van Ajax mist het huidige Oranje creativiteit en is het te afhankelijk van routiniers.

"Oranje heeft het EK gemist en het wordt ook weer lastig om het WK te halen", is de voorspelling van Tahamata in De Telegraaf. De oud-speler ziet de toekomst van Oranje niet bepaald rooskleurig in. "Je ziet dat dit Nederlands elftal nog steeds afhankelijk is van de klasse van oudere jongens als Arjen Robben en Wesley Sneijder. Spelers met zulke kwaliteiten heb je niet in de generatie erna."

"Echt goede buitenspelers zie je bijna niet meer", stelt Tahamata. "Robben is natuurlijk van wereldklasse. Maar de jongens die daar achter zitten, komen tekort. Het lijkt erop dat de echte buitenspeler steeds schaarser wordt in Nederland. Niet voor niets hebben we bij Ajax een speler als Amin Younes, die een buitenspeler naar mijn hart is, uit het buitenland moeten halen."

Als jeugdtrainer van Ajax probeert Tahamata talenten te ontwikkelen tot klassieke vleugelspelers. "Bij Ajax doen we er natuurlijk alles aan om creatieve buitenspelers op te leiden, jongens die een actie kunnen maken en een man kunnen passeren. Ik heb als trainer alleen maar in de jeugd gewerkt, omdat daar altijd mijn ambitie heeft gelegen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner