10.10.2016 16:02

Van Hooijdonk geeft credits aan Blind

Bondscoach Danny Blind staat langs de lijn tijdens het WK-kwalificatieduel Nederland - Wit-Rusland (07-10-2016).
Bondscoach Danny Blind staat langs de lijn tijdens het WK-kwalificatieduel Nederland - Wit-Rusland (07-10-2016).

Pierre van Hooijdonk is van mening dat bondscoach Danny Blind krediet moet krijgen voor wat hij de afgelopen periode heeft gepresteerd bij Oranje. Na een moeizame periode lijkt het Nederlands elftal uit een diep dal te kruipen.

"Ik vond het tegen Zweden al goed en tegen Wit-Rusland bij vlagen echt prima", aldus Van Hooijdonk tegenover NUSport. "Die credits moeten echt aan Blind worden gegeven. Hij is in een storm overeind gebleven, dat vind ik knap want menigeen wilde zijn hoofd er afhakken."

Het Nederlands elftal neemt het maandagavond in de Amsterdam ArenA op tegen Frankrijk. "Oranje moet hetzelfde proberen te voetballen als tegen Wit-Rusland, dus met vier verdedigers. De backs zullen tegen de Fransen natuurlijk wel meer verdedigend werk moeten verrichten. Het staat nu al een stuk beter en dat geeft de spelers ook vertrouwen. De defensie staat momenteel niet te boek als het betrouwbaarste deel van het elftal. Die moet je nu niet opzadelen met een extra man in de verdediging. Dan zou je een grote gok nemen."

"Ik zou tegen Wit-Rusland zijn begonnen met Bas Dost, maar dat heeft niks te maken met de kwaliteiten van Vincent Janssen. Je moet per wedstrijd kijken wat voor type spits er nodig is, net zoals Blind dat heeft gedaan met de keepers. Ik ben erg onder de indruk van wat Janssen heeft laten zien. Hij doet het in mijn ogen echt heel erg goed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner