11.10.2016 11:47

Roberto Martínez lovend over Belgische ploeg

Roberto Martínez is tevreden over het optreden van zijn ploeg. België won maandagavond met 6-0 van laagvlieger Gibraltar en wist via Christian Benteke al na zeven seconden te scoren.

"We begonnen heel scherp. Dat toont de focus van deze groep", aldus de Spanjaard tijdens de persconferentie na afloop van het WK-kwalificatieduel met Gibraltar. "Na zeven seconden scoren is bijna onmogelijk, maar de wil om goed te starten en snel te scoren was er. Dan is die goal een mooie beloning. Het is ook een recordgoal en dat is een mooi moment voor het Belgische voetbal."

"In het voetbal wil je goede herinneringen opbouwen", vervolgt de bondscoach van De Rode Duivels. "We wilden gewoon goed starten, want als je de tegenstander hoop geeft, dan wordt het moeilijker", aldus Roberto Martínez, die bij afwezigheid van Romelu Lukaku met Benteke begon in de punt van de aanval. "Dat is wat we willen: goede concurrentie op elke positie. Aanvallers hebben soms moeilijke periodes, maar ik heb veel verschillende types."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner