11.10.2016 15:11

Zoet wil niet reageren: "Heeft toch geen zin"

Jeroen Zoet moest de interlands tegen Wit-Rusland en Frankrijk vanaf de bank bekijken. Bondscoach Danny Blind passeerde de PSV-doelman ten faveure van de ervaren Maarten Stekelenburg. Zoet wil er niet te veel woorden aan vuil maken.

Zoet kreeg tijdens de vorige interlandperiode nog de voorkeur in het doel van Oranje. Tegen Zweden en Griekenland stond hij als eerste doelman onder de lat, maar nu kiest Blind weer voor Stekelenburg. "De keuze is gemaakt en die heb ik te respecteren", laat Zoet weten in gesprek met Omroep Brabant. "Het is vervelend dat we de wedstrijd tegen Frankrijk verliezen. Ik ga nu terug naar PSV en daar lekker aan de slag."

De 25-jarige doelman weigert uitgebreid in te gaan op de verrassende beslissing van Blind en wil zich concentreren op de komende duels van PSV. "Weet je wat het is: alles wat ik erover zeg, heeft geen zin. De keuze is gemaakt. De komende periode moet ik weer keihard mijn best doen bij de club en daar een hoog niveau halen", aldus een nuchtere Zoet.

PSV-trainer Phillip Cocu heeft wel zijn verbazing uitgesproken over de keuze van de bondscoach. "Je maakt een keuze voor een keeper en er moet dan in mijn ogen wel een argument zijn om weer van die keuze af te stappen", vertelt Cocu tegen het Eindhovens Dagblad. "Naar Jeroen toe is er geen reden, want die heeft gewoon voldaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner