12.10.2016 13:30

Engeland is doelman Joe Hart dankbaar

Joe Hart (r.) voorkomt een doelpunt van Roman Bezjak (l.) tijdens het WK-kwalificatieduel Slovenië - Engeland (11-10-2016).
Joe Hart (r.) voorkomt een doelpunt van Roman Bezjak (l.) tijdens het WK-kwalificatieduel Slovenië - Engeland (11-10-2016).

Tijdens het EK in Frankrijk was Joe Hart de gebeten hond bij Engeland, maar dinsdagavond was heel Engeland de sluitpost van Torino dankbaar. Dankzij het goede optreden van de doelman wist Engeland een punt te pakken tegen Slovenië.

De WK-kwalificatiewedstrijd in Slovenië eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. "Het was zeker een van mijn beste wedstrijden", aldus de goalie na afloop tegenover de Britse media. "Ik moest vaak ingrijpen doordat er veel fouten in het veld werden gemaakt. Mijn lichaam ligt wel in puin, ik zal woensdag wel strompelen", aldus Hart.

Gareth Southgate, interim-bondscoach van Engeland, was Hart dankbaar na afloop van het duel met Slovenië. "Joe heeft een punt voor ons gered. Hij was op zijn best, briljant zelfs." Het goede presteren van Hart bij Engeland is een opsteker voor de doelman, want tijdens het EK in Frankrijk ging Hart een aantal keer in de fout. Na het EK raakte Hart bovendien zijn basisplaats bij Manchester City kwijt, waardoor de sluitpost koos voor een tijdelijke transfer naar het Italiaanse Torino.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner