15.10.2016 16:23

Boskamp baalt van fluitende Belgische fans

Jan Boskamp heeft geen begrip voor de supporters van het Belgische nationale team. Vorige week werd spits Romelu Lukaku uitgefloten door het thuispubliek tijdens het WK-kwalificatieduel met Bosnië-Herzegovina (4-0).

In het duel miste Lukaku een enorme kans en was daarna de gebeten hond bij de supporters van de Rode Duivels. Boskamp snapt niets van de reactie van de fans in het stadion. "Dat geroep en gefluit op Romelu was gewoonweg belachelijk", laat Boskamp weten in Het Belang van Limburg. "Wat een waardeloze supporters die dat doen." Eerder liet ook bondscoach Roberto Martínez zich al uit over de fluitende Belgische fans.

Lukaku was vlak na zijn misser wel trefzeker tegen Bosnië en liet zijn onvrede duidelijk blijken. "Hij heeft zijn criticasters toch even lekker lik op stuk gegeven, want hij maakte na zijn misser een heerlijk goaltje. En dan vond ik zijn reactie schitterend. Dat handje naar het oor. Op een vrij volwassen manier reageerde hij na de wedstrijd erop ook. Goed gedaan, joh."

Boskamp heeft een rotsvast vertrouwen in de aanvaller van Everton. "Voor mij blijft Lukaku simpelweg de beste Belgische spits", vervolgt de analist. "Bij Everton was vorig seizoen het hele spel aan hem opgehangen en dan liet-ie het ook zien. Bondscoach Roberto Martínez, toen zijn manager, weet dus wel hoe hij het beste uit hem kan halen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner