17.10.2016 13:30

Kist: "Schaars kun je zo neerzetten in Oranje"

Stijn Schaars (l.) vecht een duel uit met Alexander Sørloth (r.) tijdens het competitieduel FC Groningen - sc Heerenveen (15-10-2016).
Stijn Schaars (l.) vecht een duel uit met Alexander Sørloth (r.) tijdens het competitieduel FC Groningen - sc Heerenveen (15-10-2016).

Kees Kist is onder de indruk geraakt van Stijn Schaars. De middenvelder is bezig aan een sterke periode bij sc Heerenveen en volgens de oud-speler van onder meer AZ Alkmaar en Paris Saint-Germain zou Schaars niet misstaan in het Nederlands elftal.

"Schaars kun je zo neerzetten in het Nederlands elftal", aldus Kist tegenover De Telegraaf. "Je ziet dat de bondscoach in eerste instantie zijn oog laat vallen op spelers bij de grotere clubs, maar ik ben ervan overtuigd dat Stijn het niveau van Oranje nog prima aan kan. Dat klinkt misschien gek, maar het is gewoon een fantastische voetballer." 

Kist is van mening dat de oud-speler van PSV dominant aanwezig is bij sc Heerenveen. "Hij zet bij Heerenveen niet alleen de lijntjes uit, maar is ook verdedigend erg sterk", aldus Kist. Schaars vertrok afgelopen zomer transfervrij van PSV naar sc Heerenveen omdat de routinier weer speelminuten wilde maken. 

Schaars is in de Voetbal.com spelersranking gedeeld koploper samen met Feyenoorder Karim El Ahmadi.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner