26.10.2016 19:44

Southgate mag hopen op bondscoachschap

De Engelse voetbalbond ziet in Gareth Southgate een belangrijke kandidaat om Sam Allardyce op het volgen als bondscoach van het nationale team. Martin Glenn, bondsvoorzitter van de FA, laat weten dat de resultaten in de aankomende interlands geen invloed hebben op de uiteindelijke keuze.

Engeland speelt op 11 november een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland en een paar dagen later oefent het tegen Spanje. Of Southgate daarna ook nog als bondscoach op de bank zit, is nog onduidelijk. "Gareth is een aannemelijke kandidaat, hij is bekend met internationaal voetbal, heeft geweldig werk verricht bij Jong Engeland en wil dat vertalen naar het nationale elftal", vertelt Glenn tegen Sky Sports.

Southgate is sinds het gedwongen vertrek van Allardyce interim-bondscoach van Engeland. Onder zijn leiding wonnen The Three Lions met 2-0 van Malta en speelden met 0-0 gelijk tegen Slovenië. Engeland gaat momenteel aan kop in poule F in de strijd om kwalificatie voor het WK in Rusland. Southgate staat in ieder geval ook de komende maand aan het roer. "Ook al doet hij het niet goed tijdens de komende twee wedstrijden, dan nog zal hij een goede kandidaat zijn. Je beoordeelt een manager niet op één of twee wedstrijden', aldus Glenn.

Volgens de bondsvoorzitter beschikt het Engelse elftal over genoeg kwaliteit. "Maar de angstfactor zit ons in de weg. Wanneer een speler het Engeland-shirt aantrekt, krijg je vaak niet dezelfde prestaties als bij zijn club. Dit is iets wat draait om teamgeest. Wales en IJsland hadden dat tijdens het afgelopen EK wel. Zij waren er klaar voor om voor elkaar door het vuur te gaan. Wij hebben iemand nodig die dat kan creëren. Daarom hebben we een voorkeur voor een Engelse bondscoach."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner