08.11.2016 21:59

Martins Indi blikt terug: "Heeft pijn gedaan"

Bruno Martins Indi stuurt zijn ploeggenoten aan in het duel tussen Stoke City en Swansea City. (31-10-2016)
Bruno Martins Indi stuurt zijn ploeggenoten aan in het duel tussen Stoke City en Swansea City. (31-10-2016)

Bruno Martins Indi kan deze week zijn rentree maken in het Nederlands elftal. De verdediger van Stoke City speelde veertien maanden geleden voor het laatst in Oranje. Aan het thuisduel met IJsland bewaart hij geen goede herinneringen.

Martins Indi ontving toen een rode kaart en mede daardoor verloor Oranje het duel met 0-1. Dat het Nederlands elftal de thuiswedstrijd tegen IJsland verloor, was cruciaal in de misgelopen kwalificatie voor het EK. De oud-verdediger van Feyenoord liet eerder al weten het liefst niet meer terug te denken aan die bewuste wedstrijd. Veertien maanden later behoort Martins Indi weer tot de selectie van Oranje en is hij uit op sportieve revanche.

"De afgelopen maanden heb ik Oranje gevolgd als supporter, en dat heeft natuurlijk wel pijn gedaan”, vertelt de linkspoot in gesprek met Helden. Afgelopen zomer maakte Martins Indi op huurbasis de overstap naar Stoke City. Bij FC Porto hoefde hij, na twee seizoenen, niet langer te rekenen op speelminuten. Spijt van zijn transfer naar Portugal heeft hij echter niet.

"Destijds paste de move goed bij me", vertelt Martins Indi. "Ik heb er twee goede jaren gehad en op sportief gebied veel geleerd. Maar je moet kritisch zijn, in die jaren had ik ook mindere momenten en die rode kaart tegen IJsland was zo'n minder moment. Ik moest daarmee leren dealen en dat heb ik gedaan." Woensdag hoopt hij zijn 32ste interland voor Oranje te spelen. "Ik ga weer op nul beginnen. Als ik minuten krijg, is dat mooi meegenomen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner