09.11.2016 14:02

Feyenoord-held complimenteert Dolberg

Kasper Dolberg bedankt het publiek na afloop van het competitieduel Ajax - PEC Zwolle (24-09-2016).
Kasper Dolberg bedankt het publiek na afloop van het competitieduel Ajax - PEC Zwolle (24-09-2016).

Jon Dahl Tomasson, tegenwoordig actief als assistent-trainer bij Denemarken, is lovend over Ajacied Kasper Dolberg. De jongeling van Ajax gaat aankomende week debuteren namens de hoofdmacht van Denemarken.

"Hij is onwaarschijnlijk sterk aan de bal en doet er altijd iets goeds mee", vertelt de oud-speler van Feyenoord aan Tipsbladet. "Hij is snel en heeft een hard schot." Tomasson geeft weinig om het feit dat Dolberg pas negentien jaar oud is. "Als je goed genoeg bent, ben je oud genoeg." 

Tomasson, die zijn professionele carrière in 2011 beëindigde, is niet van plan om ontzettend veel druk op de schouders van Dolberg te leggen. "Hij zal ongetwijfeld ook mindere fases meemaken, maar laten we hem dat in godsnaam toestaan", aldus Tomasson, die van mening is dat Dolberg mentaal sterk genoeg is om met mindere fases om te gaan. "Het is een verstandige jongen, hij laat zich niet uit het veld slaan."

Denemarken speelt vrijdagavond een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan, vier dagen later volgt een oefeninterland tegen Tsjechië.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner