09.11.2016 19:37

Dumfries is gretig: "Oranje de volgende stap"

Denzel Dumfries (r.) is sterk in het persoonlijke duel met Stijn Schaars (l.), die de verdediger aan zich voorbij moet laten gaan. (04-11-2016)
Denzel Dumfries (r.) is sterk in het persoonlijke duel met Stijn Schaars (l.), die de verdediger aan zich voorbij moet laten gaan. (04-11-2016)

Nadat hij in 2014 al twee interlands speelde voor Aruba, besloot Denzel Dumfries niet verder te gaan voor zijn tweede land, in de hoop ooit voor Nederland uit te komen. De verdediger is halverwege, zijn eerste uitnodiging voor Jong Oranje is binnen. De volgende stap is duidelijk voor Dumfries.

"Een prachtige bekroning", kijkt de rechtsback van Sparta naar zijn eerste uitverkiezing voor het beloftenelftal van Nederland. "Ik hield wel stiekem rekening met een uitnodiging", geeft hij in gesprek met Voetbal International toe. "Met Sparta doen we het goed en ik speel redelijk tot goed."

"Ik heb ooit twee oefeninterlands gespeeld met Aruba, ik heb gewacht met een vervolg, omdat ik altijd Oranje in gedachten heb gehad. Dat ik voor Jong Oranje word geselecteerd, betekent dat ik opval. Oranje is een volgende stap. Geen idee wanneer ik daar rijp voor ben."

Dumfries komt uit de jeugdopleiding van Sparta en werd vorig seizoen basisspeler bij de Rotterdamse formatie. Ook in de Eredivisie kan de vleugelverdediger rekenen op veel speeltijd. Hij speelde eerder al in het shirt van Oranje u20.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner