09.11.2016 21:05

Afscheid Heitinga en Mathijsen bij Oranje

De KNVB heeft woensdag voorafgaand aan de oefeninterland tussen Oranje en België afscheid genomen van John Heitinga en Joris Mathijsen. De twee verdedigers, die jarenlang het centrale duo bij Oranje vormden, hebben hun voetbalcarrière beëindigd en werden in de matig gevulde Amsterdam ArenA uitgezwaaid. Heitinga (32) en Mathijsen (36) kregen uit handen van technisch directeur Hans van Breukelen van de KNVB een zilveren schaal waarin al hun interlands staan gegraveerd.

"Twee iconen van het Nederlandse voetbal, we willen jullie als Oranje-supporters ontzettend bedanken voor wat jullie voor ons hebben betekend", zei Van Breukelen. "Heitinga 87 interlands, Mathijsen 84 interlands, samen vormden jullie 58 keer een sterk centrum in Oranje."

Op de WK's van 2006 en 2010 waren Heitinga en Mathijsen het hart van de Nederlandse defensie. In de WK-finale van 2010 tegen Spanje moest Heitinga in de verlenging met twee keer geel van het veld. Kort daarna schoot Iniesta de droom op de wereldtitel aan diggelen.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner