12.11.2016 20:30

Kroatië verslaat IJsland in leeg stadion

Marcelo Brozović (l.) kan niet voorkomen dat Kári Árnason een ploeggenoot gaat bereiken. (12-11-2016)
Marcelo Brozović (l.) kan niet voorkomen dat Kári Árnason een ploeggenoot gaat bereiken. (12-11-2016)

Kroatië is goed op weg zich te plaatsen voor het WK voetbal van 2018 in Rusland. In het lege stadion van Zagreb versloegen de Kroaten IJsland met 2-0. Beide doelpunten kwamen op naam van Marcelo Brozović.

Vanwege een straf na discriminerende spreekkoren van de fans bleef het Maksimir zaterdagavond leeg. Desondanks  lukte het de Kroaten om binnen het eerste kwartier de score te openen via Brozović. De middenvelder van Internazionale zette, middels een solo in de blessuretijd, een 2-0 eindstand op het scorebord voor zijn land. Kroatië eindigde het duel met tien man. In de slotseconden van de wedstijd pakte Ivan Perišić met een volslagen overbodige overtreding nog rood.

In dezelfde groep I won Turkije met 2-0 van Kosovo. Burak Yılmaz opende, bij zijn rentree in het Turkse elftal, in de 51ste minuut de score. Volkan Şen maakte vier minuten later de 2-0. FC Twente-aanvaller Enes Ünal en Feyenoorder Bilal Başaçıkoğlu moesten genoegen nemen met een plaats op de tribune.

Kroatië leidt in poule I met tien punten uit vier duels. IJsland, dat de eerste nederlaag leed, blijft op zeven. Turkije deelt de derde plaats met Oekraïne, dat al vijf punten heeft. Oekraïne speelt later op de zaterdagavond tegen Finland.

 

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner