13.11.2016 10:50

"Oranje heeft nu twee tegenstanders"

Het Nederlands elftal moet zondagavond winnen van Luxemburg. Hoewel Arjen Robben waarschijnlijk in de basis zal starten, moet volgens Pierre van Hooijdonk gespeeld worden op spits Bas Dost.

"Als de focus op het centrum ligt, wordt het minder druk aan de zijkanten en dan geef je Robben meer ruimte om zijn acties te maken", vertelt de oud-prof aan de NOS. "Als ik de berichten mag geloven, ligt er een verschrikkelijk slecht veld. Dan is het niet mogelijk om de tegenstander kapot te spelen met combinatiespel. Dus Oranje moet niet de fout maken dat wel te proberen. Dat mag Nederland wat mij betreft best even doen, maar als het niet werkt moet je niet eindeloos blijven combineren."

Een nadeel voor Oranje is het veld van de thuisploeg; deze is niet om over naar huis te schrijven. "Maar dat is ook de bedoeling van de Luxemburgers. Oranje heeft nu eigenlijk twee tegenstanders: Luxemburg en het gras, want er is niets vervelender dan een bal die regelmatig een andere kant op stuitert. Onmogelijk is het niet, als je maar de juiste speelstijl hanteert. Opportunistisch voetballen dus", besluit Van Hooijdonk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner