13.11.2016 20:57

Gewisselde Sneijder: "Ik ben gewoon fit"

Arjen Robben (l.) en Wesley Sneijder warmen zich op voor de laatste training voorafgaand aan het duel met Luxemburg. (12-11-2016)
Arjen Robben (l.) en Wesley Sneijder warmen zich op voor de laatste training voorafgaand aan het duel met Luxemburg. (12-11-2016)

Wesley Sneijder werd in de rust van Luxemburg-Nederland al vervangen, maar van een blessure was geen sprake. Bondscoach Danny Blind wisselde de hangende linksbuiten om tactische redenen.

Zonder Sneijder liep Oranje uit naar een 1-3 zege. De belangrijke drie punten konden daardoor mee naar Nederland. "Ik ben onderdeel van het team, dus dan voel ik me ook een winnaar. Mijn wissel had zeker niet met een blessure te maken. Ik ben gewoon fit."

"De keuze van mijn wissel was logisch. Ik moest van links tussen de linies komen, maar die linies waren er niet. Dan moet ik het breed houden, maar ik ben geen linksbuiten", aldus een zelfbewuste Sneijder in gesprek met de NOS.

Door de zege op Luxemburg staat Oranje op de belangrijke tweede plek in poule A, die aan het eind van de rit recht geeft op een ticket voor de play-offs. "Ik ben blij met de overwinning en blij met de punten. We konden het vanavond ook niet goed doen, zeker op dit veld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner