15.11.2016 14:14

Japan dient Van Marwijk eerste nederlaag toe

Hiroshi Kiyotake viert zijn doelpunt voor Japan tegen Saudi-Arabië. (15-11-2016)

Bert van Marwijk is voor het eerst met Saudi-Arabië onderuitgegaan tijdens de WK-kwalificatie. Japan was met 2-1 te sterk voor het elftal van de Nederlandse bondscoach.

Saudi-Arabië staat ondanks de nederlaag met tien punten uit vijf wedstrijden aan kop in groep B. Japan beschikt echter over evenveel punten, waardoor Van Marwijk het naliet met zijn ploeg een grote voorsprong te creëren. Japan kwam op slag van rust op voorsprong tegen Saudi-Arabië.

Hiroshi Kiyotake was verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt vanuit een strafschop. Tien minuten voor tijd zorgde Genki Haraguchi voor de verdubbeling. Omar Hawsawi bracht de spanning terug met het aansluitingsdoelpunt. Hawsawi moest even later het veld verlaten met zijn tweede gele kaart.