15.11.2016 22:44

Verfrissend Italië gelijk tegen Duitsland

Een Italië met hier en daar talentvolle spelers bleef dinsdagavond op een 0-0 gelijkspel steken tegen Duitsland. De landen stonden in Milaan tegenover elkaar tijdens een vriendschappelijke wedstrijd. Een spektakelstuk tussen de twee grootmachten bleef uit.

Het oefenduel stond voor VfL Wolfsburg-speler Yannick Gerhardt in het teken van zijn debuut voor het nationale elftal. Hij wilde zich laten zien en was bij sommige momenten in de eerste helft nadrukkelijk aanwezig. Italië begon beter aan de wedstrijd dan Duitsland en hield het speltempo hoog om Duitsland het moeilijk te maken. De verdediging van de Duitsers liet zich niet op het verkeerde been zetten. Mats Hummels en Shkodran Mustafi vormden een ijzersterk duo centraal achterin. In Milaan trok Duitsland vervolgens langzaam het initiatief naar zich toe.

İlkay Gündoğan was verantwoordelijk voor de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Met een schitterende steekpass zette hij Leon Goretzka vrij voor de keeper. De speler van Schalke probeerde doelman Gianluigi Buffon te omspelen, maar die voorkwam met zijn been een mogelijk doelpunt. Ook Italië kreeg voor rust een aardige kans na een mooie steekbal vanuit het middenveld. Het lukte Ciro Immobile niet de uitkomende doelman Bernd Leno te verschalken. Het initiatief lag voornamelijk bij Duitsland, dat meer geduld dan Italië toonde in balbezit.

Italië liet zich na rust een stuk nadrukkelijker zien. Het lukte het thuisland om Duitsland in fases vast te zetten op de eigen speelhelft. De Italianen hadden bijna alle spelers over de middenlijn staan. Toch lukte het de ploeg niet om tot uitgespeelde kansen te komen. Daarvoor stond de defensie van Duitsland te goed georganiseerd. Iets tegen de verhouding in dacht invaller Kevin Volland zijn ploeg op voorsprong te zetten. Van dichtbij tikte hij een voorzet binnen, maar volgens de grensrechter deed hij dat in buitenspelpositie.

De eerste kans van de tweede helft kwam twintig minuten voor tijd op naam van Federico Bernardeschi. Vanaf rand zestien had hij de hoek voor het uitzoeken, maar wist doelman Bernd Leno door gestrekt te gaan de lage inzet te keren. De vele wissels na rust kwam de kwaliteit van het spel niet ten goede, maar zorgde wel voor meer aanvalsdrang aan beide kanten. Italië maakte het meeste aanspraak op een zege. De paal stond daarbij in de weg bij een schot van Andrea Belotti, waardoor het thuisland genoegen moest nemen met een doelpuntloos gelijkspel.

Door: Robin Tibbe