08.01.2017 10:49

"Had slapeloze nachten over aanbod uit China"

Siniša Mihajlović is pas sinds afgelopen zomer hoofdtrainer van Torino FC, maar was vorige maand dicht bij een vertrek uit de Serie A. De oefenmeester had een zeer lucratieve aanbieding uit China gekregen en overwoog in te gaan op de lokroep uit Azië.

"In december kreeg ik een aanbieding om in China aan de slag te gaan", bekent Mihajlović, die afgelopen seizoen nog als hoofdtrainer bij AC Milan werkzaam was. "Ik koos er uiteindelijk voor om er niet op in te gaan. Ik houd er niet van om mijn werk half achter te laten. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb een paar slapeloze nachten gehad over het geld dat ik daar kon verdienen. In het leven maak je echter keuzes en dit was mijn keuze."

Eerder kozen Óscar, Carlos Tévez, Axel Witsel en Nemanja Gudelj wel voor een avontuur in China. Mihajlović zegt daar wel begrip voor op te kunnen brengen. "De loopbaan van een voetballer is niet lang. Een trainer heeft langer de tijd. Daar kun je je inkomsten vervijfvoudigen. Bovendien worden er niet alleen uitgerangeerde voetballers aangetrokken, zoals in Qatar of de Verenigde Staten." De 47-jarige Mihajlović heeft de eerste seizoenshelft met Torino afgesloten met een achtste plaats in de Serie A.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner