22.01.2017 10:34

Lewandowski kan geluk niet op na kunststukje

Robert Lewandowski was vrijdagavond weer eens van grote waarde voor Bayern München. De Poolse spits bezorgde zijn ploeg in extremis de zege op bezoek bij SC Freiburg. Een prachtig doelpunt van Lewandowski leverde Bayern alsnog drie punten op.

"Ik controleerde de bal goed, maar had daarna een beetje geluk dat de bal erin ging", zei Lewandowski na afloop tegen de toegestroomde journalisten. "Mijn eerste gedachten waren om de bal direct naar een ploeggenoot te spelen, maar er was niemand. Toen wilde ik de bal gewoon controleren, simpel spelen en iets proberen. Gelukkig lukte dat, de controle was goed en daarna had ik een beetje geluk. Ik raakte de bal niet zoals ik dat wilde, maar een doelpunt is een doelpunt."

Bayern kwam al in de vierde minuut op achterstand tegen Freiburg, maar volgens Lewandowski bleef zijn ploeg geloof houden in een zege. "We bleven tot het einde vechten en werden beloond. De tegenstander verdedigde goed, we moesten geduldig zijn. Het is belangrijk om de eerste wedstrijd na de winterstop te winnen. Het is nooit makkelijk in Freiburg, ze spelen goed georganiseerd en verdedigen goed", aldus Lewandowski, die dit seizoen al verantwoordelijk was voor veertien treffers in zeventien competitiewedstrijden.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner