20.01.2017 22:37

Bayern München wint op valreep bij Freiburg

Bayern München heeft vrijdagavond de eerste wedstrijd na de winterstop bij SC Freiburg nipt gewonnen (1-2). Spits Robert Lewandowski, in de eerste helft ook al trefzeker, maakte in blessuretijd op kunstige wijze het winnende doelpunt.

De koploper van de Bundesliga, met Arjen Robben de volledige wedstrijd binnen de lijnen, stevende lang op een gelijkspel af. Freiburg was vroeg op voorsprong gekomen dankzij een doelpunt van Janik Haberer. Tien minuten voor de pauze volleerde Lewandowski raak uit een hoekschop van Douglas Costa.

Ver in blessuretijd stelde Lewandowski drie punten veilig voor de regerend kampioen. De Pool nam een voorzet van invaller Franck Ribéry aan op zijn borst, controleerde met rechts en schoot naar achter vallend met zijn linkervoet binnen.

De ploeg van coach Carlo Ancelotti neemt door de zege zes punten afstand van nummer twee, RB Leipzig. De voornaamste uitdager speelt zaterdag thuis tegen de nummer vier, Eintracht Frankfurt.