13.02.2017 10:17

Blind: "Ik heb een keepersprobleem"

Bondscoach Danny Blind is woest tijdens het WK-kwalificatieduel Nederland - Frankrijk (10-10-2016).
Bondscoach Danny Blind is woest tijdens het WK-kwalificatieduel Nederland - Frankrijk (10-10-2016).

Bondscoach Danny Blind stelt dat hij een keepersprobleem heeft. De oefenmeester heeft de beschikking over Jeroen Zoet, Jasper Cillessen, Michel Vorm en Maarten Stekelenburg, maar hij ziet dat de Nederlandse doelmannen het moeilijk hebben bij hun club.

"Zoet is de enige die regelmatig keept", erkent de bondscoach aan tafel bij Studio Voetbal. "Vorm keept écht goed, maar speelt alleen FA Cup. Cillessen keept alleen in de Copa del Rey en de vervanger van Stekelenburg heeft het sinds zijn blessure goed opgepakt."

Blind maakt zich om die reden zorgen. Waar veldspelers niet per se een basisplaats hoeven te hebben volgens Blind, maakt hij voor zijn doelmannen niet die uitzondering. "Veldspelers maken vaak dan nog minuten als invaller. Een doelman kan echt maanden op de bank zitten en dat doet ook wat met je zelfvertrouwen."

Keeperstrainer Frans Hoek houdt contact met de doelmannen: "Ik heb niet met hen allemaal individueel contact. Hoek heeft het meeste contact met hen. Hij licht mij elke dinsdag in hoe de stand van zaken is. Hij spreekt ze wekelijks."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner