28.02.2017 11:01

Infantino wil meer geld investeren in Afrika

Gianni Infantino, voorzitter van de FIFA, is van plan om flink meer geld te investeren in het Afrikaanse voetbal. De Zwitser hoopt structuur aan te brengen, waardoor het niveau van het Afrikaanse voetbal zal stijgen.

"Tot afgelopen jaar investeerde de FIFA 27 miljoen dollar (ruim 25 miljoen euro, red.) per jaar in de Afrikaanse bonden", zei Infantino tijdens een werkbezoek aan Ghana. "Na mijn verkiezing is dat 94 miljoen dollar (89 miljoen euro). De inkomsten van de FIFA zijn gelijk gebleven, we verdelen het geld alleen anders. We investeren het geld waar dat nodig is: in de ontwikkeling van het voetbal in Afrika."

"In Afrika is er zoveel passie voor voetbal", vervolgt de Zwitser zijn betoog. "Als we erin slagen om daar structuur in aan te brengen met competities, dan kunnen we hier op een betere manier spelers opleiden. De toekomst ziet er dan goed uit voor Afrika. We kunnen echt een verschil maken", aldus Infantino, die onlangs ook al Zuid-Afrika, Zimbabwe, Niger, Rwanda en Oeganda bezocht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner