13.03.2017 16:39

Dolberg toch opgeroepen voor Deense selectie

Kasper Dolberg is alsnog opgeroepen voor de Deense nationale ploeg. Aanvankelijk riep de Noorse bondscoach Åge Hareide het Ajax-talent niet op, maar na zijn recente prestatie tegen FC Kopenagen is hij toch bij de selectie gehaald.

De keuzeheer zal ongetwijfeld op de tribune hebben gezeten tijdens de heenwedstrijd tussen FC Kopenhagen en Ajax in de achtste finale van Europa League. Daarin scoorde negentienjarige de belangrijke uitgoal namens de Amsterdammers, waardoor Ajax met 2-1 verloor van de Deense kampioen. Ook oogste hij veel lof bij de Deense pers, die hem naderhand de hemel in prezen.

Ook afgelopen weekend was Dolberg trefzeker tijdens de wedstrijd tegen FC Twente. Nadat Amin Younes de score opende, was de Deense aanvaller goed voor de tweede en derde treffer in het duel met de Tukkers. Met zijn treffers speelde hij zich in de kijker. Denemarken speelt de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië. In Groep E bezetten de Scandinaviërs de derde plek achter Polen en Montenegro.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner