15.03.2017 11:27

'Krol wordt nieuwe bondscoach Zuid-Afrika'

Ruud Krol wordt de man die Zuid-Afrika naar het WK 2018 mag gaan proberen te leiden, als de berichtgeving van het Zuid-Afrikaanse dagblad The Mail & Guardian tenminste te geloven is.

Het land is al geruime tijd op zoek naar een bondscoach en volgens deze krant is de voetbalbond uiteindelijk uitgekomen bij de Nederlander die al erg veel ervaring heeft met het Afrikaanse voetbal. De voormalig verdediger van onder meer Ajax en het Nederlands elftal werkte eerder al in Marokko, Tunesië en Egypte. Van de laatstgenoemde twee landen was hij tevens een periode nationale keuzeheer.

Als Krol inderdaad de trek maakt naar het land dat het WK 2010 organiseerde, kan hij alleen maar verbeteringen aanbrengen. De Bafana Bafana waren niet aanwezig op de Afrika Cup begin dit jaar en bereikten ook het WK in 2014 niet. Voor het bereiken van de aanstaande mondiale eindronde, volgend jaar in Rusland, zijn er nog wel kansen. De ploeg moet de groep met Burkina Faso, Senegal en Kaapverdië dan zien te winnen. Aan het eind van de zomer wacht een tweeluik met Kaapverdië.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner