22.03.2017 20:47

Blessure en griep: Dolberg komt niet in actie

Via een omweg heeft Ajax alsnog haar zin gekregen wat betreft Kasper Dolberg. De Amsterdammers wilden niet dat de spits in actie kwam voor Denemarken, de ploeg heeft de spits na een oproep alsnog teruggestuurd. Dolberg kampt met een liesblessure en is daarnaast ziek.

Bij Ajax wilden ze niet dat Dolberg naar Denemarken zou afreizen voor de interlandperiode, maar de Deense bond wilde de talentvolle spits zelf testen. Dit gebeurde en voor de kwalificatie-interland tegen Roemenië werd Dolberg niet fit genoeg bevonden. Zijn liesblessure herstelde niet tijdens zijn verblijf bij het nationale elftal, daarnaast kampte hij met 39 graden koorts.

Op de website van de Deense voetbalbond valt te lezen dat Dolberg teruggestuurd is naar Nederland. Hier kan hij herstellen voor de belangrijke wedstrijd op 2 april, als Ajax titelconcurrent Feyenoord ontvangt in de eigen Amsterdam ArenA. Voor de Amsterdammers is dit de ultieme gelegenheid om nog een beetje kans te maken op de landstitel.

Na puntenverlies tegen Excelsior is het verschil met koploper Feyenoord zes punten, wat gezien het doelsaldo van de Rotterdammers betekent dat de koploper nog drie keer punten moet verspelen als Ajax nog kampioen wil worden. Er worden nog zeven speelrondes afgewerkt in Nederland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner