22.03.2017 22:43

Duits icoon Podolski neemt afscheid in stijl

Lukas Podolski heeft woensdagavond op fantastische wijze afscheid genomen van de Duitse nationale ploeg. De aanvaller scoorde in de oefeninterland tegen Engeland het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0.

Bondscoach Joachim Löw gunde Podolski in zijn laatste wedstrijd een basisplaats en de aanvoerdersband. De aanvaller nam in zijn honderddertigste interland afscheid van het Duitse publiek. Hij speelde op liefst zeven eindtoernooien en scoorde in het shirt van die Mannschaft 49 doelpunten. Het lukte hem niet om dat aantal op te krikken naar vijftig treffers.

Podolski was echter niet de enige die in Dortmund iets te vieren had. Middenvelder Toni Kroos speelde namelijk zijn 75e interland. De speler van Real Madrid is pas 27 jaar oud en lijkt de jacht op zijn afscheid nemende ploeggenoot te kunnen openen. In het Signal Iduna Park gaven de Duitsers hun aanvoerder in de eerste helft niet het afscheid dat hij verdiende. De thuisploeg creëerde amper kansen en mocht van geluk spreken dat het de rust haalde met 0-0. Adam Lallana en Dele Alli kregen allebei een opgelegde kans, maar scoorden niet.

Na de pauze maakten Duitsland en Engeland er een betere wedstrijd van. Uiteindelijk werd het helemaal de wedstrijd van Podolski. Nadat hij op aangeven van Kroos een kansje miste, schoot hij in de 69e minuut op fantastische wijze raak. Hij vond de bal plotseling voor zijn voeten en knalde op fenomenale wijze in de kruising: 1-0. In de 84e minuut volgde een staande ovatie voor de aanvoerder en werd hij vervangen door Sebastian Rudy. Engeland was in de slotfase niet meer bij machten om het feestje nog enigszins te verstieren.

Duitsland en Engeland gaan zich nu richten op de WK-kwalificatiewedstrijden, die komend weekeinde worden afgewerkt. De Duitsers gaan op bezoek bij Azerbeidzjan en Engeland neemt het in eigen land op tegen Litouwen.

Door: Bob van Dijk