24.03.2017 09:05

Update: Janssen haakt ziek af, geen vervanger

Vincent Janssen ontbrak donderdag als enige selectiespeler van het Nederlands elftal op de training van Oranje. De spits van Tottenham Hotspur was grieperig en bleef in het spelershotel achter. Kevin Strootman (AS Roma) En Jeremain Lens (Fenerbahçe) keerden juist terug.

Strootman was enkele dagen geleden zelf ziek, terwijl Lens in Suriname was vanwege trieste familieomstandigheden. Beiden keerden terug op het trainingsveld en lijken de interland van aankomende dinsdag gewoon te halen. Het Nederlands elftal neemt het dan op tegen Bulgarije in de strijd om een WK-ticket voor het mondiale eindtoernooi in Rusland.

Of Janssen inzetbaar is voor Danny Blind, is nog even afwachten. Het geeft een nieuwe dimensie aan de spitsendiscussie bij Oranje. Janssen wordt genoemd als de nummer één van Blind, maar concurrent Bas Dost is dit seizoen zo goed bezig bij Sporting CP, dat hij meedingt naar de Gouden Schoen voor Europees topscorer.

Update: 24-03-2017, 09.05u
De aanvaller van Tottenham Hotspur is niet fit genoeg om met het Nederlands elftal al te reizen naar Sofia, meldt de KNVB. De oud-speler van AZ keert daarom terug naar Engeland om thuis te herstellen. Bondscoach Danny Blind roept geen vervanger op voor de met griep gevelde bonkige spits. De kans is daardoor zeer groot dat Bas Dost in de punt van de aanval zal staan. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner