24.03.2017 19:59

Ongeslagen Servië naar eerste plaats

De Servische voetbalploeg heeft vrijdag de leiding genomen in groep D van de WK-kwalificatie. Het elftal van bondscoach Slavoljub Muslin won in Tbilisi met 3-1 van Georgië en loste daardoor, in ieder geval voor even, Ierland af als koploper. De Ieren kunnen die positie later op vrijdag weer heroveren, als ze winnen van Wales.

Servië kwam in de Georgische hoofdstad wel vroeg op achterstand. Dusan Tadic (ex-Twente) trok de stand kort voor rust gelijk uit een strafschop. In de tweede helft bezorgden Aleksandar Mitrovic en invaller Mijat Gacinovic met hun doelpunten Servië de winst. Naast Tadic stonden er met Nemanja Matic en Filip Kostic nog twee spelers met een verleden in de eredivisie bij de bezoekers in de basis, Nemanja Gudelj viel in. Bij Georgië had aanvoerder Guram Kashia van Vitesse een basisplaats.

Servië is na vijf wedstrijden nog steeds ongeslagen (drie overwinningen en twee keer een gelijkspel) en heeft elf punten, één meer dan Ierland.